Translate

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η ΝΕΟ ΚΡΑΝΙΟΪΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ασθένεια δεν είναι κάτι που προξενείται από το εξωτερικό μας περιβάλλον, αλλά εμείς συμβάλλουμε στην δημιουργία της. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε μάθει να πηγαίνουμε για τις ασθένειές μας , ακόμη και για ένα κρυολόγημα , στον ειδικό, ο οποίος θα μας την αφαιρέσει, με οποιονδήποτε τρόπο, αν είναι δυνατόν ακόμη και αμέσως, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, στις δραστηριότητές μας.Δεν είναι υπερβολή να πούμε εδώ ότι το 98% των ανθρώπων δεν έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα τους.
Το συνειδητοποιούν μόνο όταν αυτό πονάει και μετά το ξεχνούν πάλι.
Σώμα και διάνοια όμως αποτελούν μια ενότητα. Το σώμα θέλει να παίρνει το μήνυμα ότι το αφουγκραζόμαστε , ότι αναγνωρίζουμε το έργο του, την αποστολή του να μας κρατάει σε ισορροπία, να μας υπηρετεί, να μας πηγαίνει όπου θέλουμε, να είναι εκεί για μας συνεχώς -χωρίς διάλειμμα. Ακόμη και στον ύπνο μας αυτό εκτελεί κάποιες βασικές λειτουργίες.
Όπως έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, έτσι, πρέπει να αφιερώνουμε έστω λίγα λεπτά την ημέρα για αφουγκραζόμαστε το σώμα στο επίπεδο της όλης ύπαρξής του.

Καλό είναι να καταλάβουμε ότι ο πόνος, ή η ασθένεια δεν είναι εχθροί μας , αλλά είναι η προσπάθεια του σώματος να μας αφυπνίσει, να μας προειδοποιήσει ότι δεν ζούμε με το «είναι» μας, δεν εκφράζουμε αυτό που αληθινά είμαστε ή θέλουμε να κάνουμε.
Η Νεο-Κρανιοϊερή Θεραπεία  είναι ο τρόπος να προσεγγίσουμε την αλήθεια του σώματος με απόλυτο σεβασμό έτσι ώστε να συναντηθούν όλα τα στοιχεία της ύπαρξής μας σώμα, διάνοια, ψυχή, να φέρουν πίσω την ισορροπία τους , και μόνο τότε το σώμα έχει την ευκαιρία να απαλλαγεί από την ασθένεια, τον πόνο.
Μέσα από τις συνεδρίες αναδύονται όλα όσα κάνουμε εμείς ώστε να επιτρέπουμε την αρρώστια, τον πόνο, την ανισορροπία να εισβάλουν μέσα μας , όσο μακρύτερα είμαστε από το σώμα μας , τόσο δίνουμε χώρο να εισβάλλουν μέσα μας οι παράγοντες που προξενούν ανισορροπία, πόνο ή ασθένεια. Με αυτή την ολιστική προσέγγιση της ύπαρξης του ατόμου , η Νεο ΚρανιοΙερή Θεραπεία συμβάλλει στην εξάλειψη πολλών δυσλειτουργιών όπως αϋπνία, σύνδρομο κόπωσης, κακή πέψη, ημικρανίες- πονοκέφαλοι, αυχενικός πόνος, βούισμα αυτιών, διαταραχές έμμηνης ρύσης κλπ.
Επί πλέον ,αποτελεί ιδανική προσέγγιση για θέματα γονιμότητας, αναπνευστικά προβλήματα, συναισθηματικές διαταραχές, κατάθλιψη, προβλήματα ή τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης και αυτοάνοσα νοσήματα .

Τι είναι ο Κρανιοιερός ρυθμός:  γεννιέται από τον κύκλο της παραγωγής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και της αποχέτευσής του στο λεμφικό και στο φλεβικό σύτημα του οργανισμού. Το εγκεφαλωνοτιαίο υγρό, που για λόγους απλούστευσης το ονομάζουμε Liquor, παράγεται στο κέντρου του εγκεφάλου και συγκεκριμένα στις τέσσερις κοιλίες του. Πιο απλουστευμένα, ο μηχανισός της παραγωγής του είναι ο ακόλουθος:
Αίμα εισέρχεται στο σύστημα φίλτρων των τεσσάρων κοιλιών του εγκεφάλου και μάλιστα στο χοριοειδές πλέγμα του, όπου φιλτράρονται τα ερυθρ΄αιμοσφαίρια  και μένει ως υπόλοιπο το Liquor. Από τη τέταρτη κοιλία ρέει τότε στο κλειστό σύστημα το οποίοι περιβάλλεται από τις μήννγγες.Το Liquor είναι ένα άχρωμο  και διαυγές υγρό και η ποσότητα του είναι περίπου 150 ml.
Σε κάθε έκκριση του Liquor τότε ολόκληρο το κρανιοιερό σύστημα (από το κρανίο μέχρι το ιερό οστούν) διαστέλλεται για να χωρέσει το πλεονάζον υγρό, ενώ όταν το πλεονάζον Liquor απορροφάται, το κρανιοιερό σύστημα συστέλλεται και επανέρχεται στην πρότερή του κατάσταση. Αυτή η Διαδικασία διαστολής και συστολής του σώματος ονομάζεται Κρανιοιερός Ρυθμός.
 Body Intelligence Introduction to Biodynamic Craniosacral Therapy - Brighton, UK