Translate

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ

Έχουν γραφεί συγγράμματα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μελετήσει το θέμα αυτό. Δυστυχώς η εξωτερική πλευρά δεν κατόρθωσε μέχρι τη μέρα μας να βρει εκείνη την γραμμή, με την οποία θα μπορούσε να φύγει από τη ζωή της ανθρωπότητας αυτό που ονομάζουμε κακό. Για να μπορέσει ο ακροατής να παρακολουθήσει την πορεία της δημιουργίας του ανθρώπου δια μέσου των αιώνων, πρέπει κατά φυσικό λόγο να έχει σπουδάσει εσωτερισμό. Διότι μόνο μέσω του εσωτερισμού θα δοθεί η απάντηση, τι είναι το καλό και το κακό και αν ποτέ θα μπορέσει να εξαλειφθεί από τον κόσμο της μορφής, όπως είναι ο κόσμος ο δικός μας. Για τούτο θα σας πω μία ιστορία πολύ ειπωμένη, για να μπούμε μέσα εις την πραγματικότητα με την μυθολογία. […] (Από την έκδοση)
Ο συγγραφέας Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993} γεννήθηκε στη Σάμο και μικρός στην ηλικία βρέθηκε με τους συγγενείς του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου σπούδασε και σταδιοδρόμησε. Παντρεύτηκε τη Λαΐτσα Ν. Παπανδρέου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τον Ανδρέα και την Κάλλια. Υπηρέτησε την πατρίδα του στον πόλεμο και τιμήθηκε με το Σταυρό του Αγίου Μάρκου δύο φορές.
Στην Αίγυπτο δίδαξε τον Εσωτερισμό και έμεινε μέχρι το 1958, τη χρονιά που ήλθε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, όπου δίδαξε από την πρώτη στιγμή της άφιξης του και ταυτόχρονα έγραψε βιβλία, μελέτες, περιοδικό και το εσωτερικό κλειδί. Ανάμεσα στα μεταφυσικά του έργα περιλαμβάνονται: η ”ΔΙΤΟΜΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ”, ο ”ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ”, η ”ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ”, ”ΔΡΑΒΙΔΕΣ 0Ι ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, ”ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ”, ”ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ” και άλλα.
Υπήρξε Δάσκαλος του Εσωτερισμού (Αποκρυφισμός-Μυστικισμός) και ίδρυσε σαν Νεοπυθαγόρειος φιλόσοφος το ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το 1976, όπου δίδαξε σ’ αυτό τον ”Εσωτερισμό για όλους”.
Ο Δάσκαλος Ν. Μαργιωρής θεωρούσε τη Μεταφυσική, σαν τη μοναδική Αλήθεια και πίστευε πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να την πραγματώσει, όπως την πραγμάτωνε ο πλατωνικός Σωκράτης με τον περίφημο ΣΤΟΧΑΣΜΟ ΤΟΥ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)